Playground

Wat ik leuk vind om te doen is experimenteren met (nieuwe) technieken in mijn vakgebied. Deze experimenten wil ik graag delen. Ook persoonlijke ervaringen en wat algemene tips zijn op mijn ‘playground’ te lezen. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Maak je eigen share buttons in WordPress zonder plugin

Er bestaan voor WordPress tal van plugins die de mogelijkheid geven om heel gemakkelijk berichten en pagina’s te delen op social media. Maar waarom zou je een plugin gebruiken wanneer je dit ook zelf kunt maken?

Oudere NodeJS versie gebruiken met nvm voor Windows

Heb je een oudere versie van NodeJS nodig om wijzigingen door te voeren aan een ouder project? Volg de stappen om heel makkelijk te kunnen switchen van NodeJS versie. Dit artikel is geschreven voor Windows gebruikers.

Maak een eigen WordPress Maintenance pagina

Op het moment dat je de website bekijkt en deze in maintenance mode staat zie je een standaard bericht op een wit scherm. Deze onderhoudspagina kun je zelf gemakkelijk aanpassen naar je eigen wensen.

Hoe pas je het WordPress dashboard aan?

WordPress laat standaard een paar widgets zien. Vaak worden deze widgets niet gebruikt of wil je deze liever niet tonen aan je klanten. Gelukkig zijn ze heel makkelijk uit te schakelen en kun je zelfs je eigen widgets maken.

Forceer SSL in htaccess (https)

Veiligheid en privacy op internet is belangrijk. Onder andere door de AVG privacy wetgeving hoor je hier steeds meer over in de media. Een manier om te zorgen voor encryptie van verstuurde data is door gebruik te maken van een SSL certificaat.

1 2